WordPress Gallery Plugin

Agility of behendigheid, is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De handler/eigenaar mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden.

Pre-agility
Speciaal voor een goede start met agility voor de jonge hond hebben we het eerste uur gereserveerd. In dit uur leert uw jonge hond alle “skills” ter voorbereiding op de sport. Denk aan ergens omheen leren gaan (vleugels), targettraining, een stukje balans en coördinatie, leren spelen, blijven met veel afleiding.

In verband met de fysieke belastbaarheid van jonge honden hanteren wij een leeftijdsgrens van 1 jaar om te kunnen starten met deze sport. Het eerste uur, het pre-agility uur is toegankelijk vanaf honden vanaf 9 maanden.

De agilitylessen zijn doorlopend op maandagavond (zomers buiten, s’winters binnen), de kosten zijn 85 euro per 10 lessen. De lessen worden gegeven door Marleen Koning, zelf actief op hoog niveau in deze sport.